vineri, 11 septembrie 2015

Iertarea



Lev Tolstoi spunea: ” Dacă ierți, iartă totul! Altfel n-ar mai fi iertare ”. Iertarea absolută este forma cea mai puternică de iertare. În copilărie am învățat că iertarea se referă la spălarea tuturor păcatelor, o promisiune a renașterii și șansa de a scăpa de fărădelegile celor care ne-au greșit.
Puterea de a ierta vine din blîndețea firii și din capacitatea de a iubi. De multe ori datorită faptului că iubim, iertarea pe care o oferim nu are logică și rațiune. Nevoia de iertare este o caracteristică a vieții sufletești. Neglijarea ei ne tulbură echilibrul psihic. Cei care operează pe spatele societății, nederanjați de limite sau de moralitate și conștiință, deseori primesc iertare doar în fața morții. Cei care nu se sfiază în a greși , au nevoie cel mai mult de iertare.
Se spune că atunci cînd oferi iertare, oferi și posibilitatea celui care a greșit să mai greșească odată. Adevărul este că iertarea este doar o superficilitate atunci cînd nu uiți și cînd încă mai ții ura în tine, iar cei ce sunt capabili să ierte, își întrec propriile limite.



Un comentariu:

  1. Frumos și sensibil! :) Îmi place!

    PS. Ar trebui să adaugi opțiunea de a permite celorlalți bloggeri să e urmărească prin GFC, așa este destul de greu să fim la curent cu postările tale. Poți face asta din ”Aspect blog”, ”Adăugați obiect Gadget” iar apoi în dreapta va scrie ”Mai multe gadget-uri”, și dai acolo și selectezi ”Urmărire prin cont Google” (sau ceva de genul). Să-mi spui, te rog, dacă reușești! :)

    RăspundețiȘtergere