sâmbătă, 14 noiembrie 2015

Codul lui Da Vinci de Dan Brown - 7 motive

1. Firul narativ
Lui Robert Langdon, un profesor de simbolistică și istoria artei, care se află în Paris pentru o conferință, îi sunt solicitate serviciile pentru a descifra un mesaj cifrat, de lîngă cadavrul custodelui Luvrului. Robert Langdon este principalul suspect, care reușește însă să scape cu ajutorul nepoatei decedatului- Sophie Neveu. Împreună, cei 2 deslușesc indiciile lăsate de bunicul ei, și descoperă un secret pe care Biserica a încercat să îl ascundă secole de-a rîndul.
2. Suspansul
Cartea te ține în suspans prin multitudinea de elemente imprevizibile pe care le scoate în calea celor 2 : Sophie Neveu și Robert Langdon
3. Misterul
Încă din primele pagini, romanul trezește în tine o stare și o dorință de a cunoaște care nu îți permite să te oprești din citit.
4. Dezvoltă logica și oferă detalii de cultură generală
Firul narativ în sine, presupune descoperirea unui mare secret. Datorită perpicacității cu care secretul este ascuns, Sophie și Robert sunt supuși unor grele încercări a descifra cîteva coduri. Pe lîngă faptul că romanul îți oferă posibilitatea de a urmări logica evenimentelor, acesta mai conține și informații de cultură generală : detalii despre criptologie, Da Vinci, muzeul Luvru, numărul perfect phi, și altele.
5. Conținutul controversat
Conținutul romanului a creat diverse contraverse, prin legătura sa cu religia. Conform lui Dan Brown, Issus ar fi avut o relație cu Maria Magdalena. Biserica a considerat afirmația dată a fi o blasfemie din partea autorului la adresa religiei, cînd de fapt, este doar ficțiune.
6. Întorsături neașteptate
Romanul oferă din plin întorsături neașteptate de situație : personalități cu duble roluri, schimbări de situație, indicii care par greu de rezolvat cînd răspunsul e foarte simplu.
7. Finalul
Se spune că finalul încoronează opera. Cartea se termină cu această omogenizare în arhitectură, muzică, unitatea între masculin și feminin, între semnul masculinității și cel al feminității. Un roman cu dialoguri destul de captivante, cu simboluri care trezesc interes și un roman de ficțiune care te face să pui la îndoială tot ceea ce știai pînă acum despre religie.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu