duminică, 22 noiembrie 2015

Încrederea



Johann Wolfgang von Goethe spunea : ” Dacă ai încredere în tine însuți, inspiri încredere altora”. Încrederea este un sentiment de siguranță față de cinstea sau sinceritatea cuiva. Încrederea in oameni se construiește treptat, și e o construcție atât de fragilă, încât doar la o adiere de îndoială, aceasta dispare. Încrederea nu se pierde decât odată.  A 2-a oară, puțini cei care o vor oferi, pentru că în urma dezamăgirii, nu rămân decît îndoieli și întrebări fără răspuns.
Încrederea deplină este ca o felie de viață. A nu avea încredere, înseamnă a trăi cu frica și a nu trăi din plin. Te poți dezice de încrederea în alții, dar încrederea în forțele proprii e primordială succesului, iar cei care se încred cu moderație, sunt destul de puternici pentru a a-și urma visele și a atinge succesul.
Am învățat că încrederea reprezintă franchețe, dăruire, curaj. S-ar putea să rămâi dezamăgit dacă ai prea multă încredere. Dar ce se întâmplă atunci când nu ai încredere îndeajuns? Nu ești tot tu, cel care suferă?


Un comentariu: