luni, 7 decembrie 2015

Invidia

Moliere afirma ”Invidioșii vor muri, dar invidia- niciodată”. Invidia reprezintă sentimentul de frustrare ce survine după conștientizarea succesului altcuiva. Admirația motivează, iar invidia distruge. Și în timp ce invidia tinde să distrugă cele mai frumoase prietenii și duce la pierderea viziunii clare asupra lumii, invidioșii sunt tot mai mulți și mai mulți. Un om invidios nu va avea niciodată forța să treacă peste: va fi mereu mușcat de aceasta cînd va auzi de obiectul urii sale. Cel mai adesea invidiem persoanele nu pentru faptul că au un anumit lucru, sau că au primit un anumit merit, ci pentru faptul că noi nu avem aceste lucruri. Cel, în sufletul căruia se adopostește invidia, va termina sfîșiat și ros de succesul altor persoane, pentru că invidia, nu va rămâne niciodată nepedepsită.
Se spune că cine invidiază pe cei fericiți, se chinuie singur. Dar trebuie să ai tărie de caracter și să rabzi invidiile care se răsfrîng asupra ta, pentru că capacitatea de a trece peste invidia răsfrîntă asupra ta, vine din putere și din fericire. În rest, orice altă bază nu ai avea, invidia altora te va influența. Și într-un final, anume lipsa invidiei e cel mai bun semn al înaltelor tale virtuți.

Un comentariu:

  1. Asta așa e. Am scris și eu un articol la temă, http://danielagorincioi.blogspot.md/2015/08/feminismul-si-invidia.html

    RăspundețiȘtergere