sâmbătă, 30 aprilie 2016

11 lucruri pe care nu le știai despre Paște


  1. Paștele este în fiecare an la o dată diferită. Această dată este prima duminică după luna plină de după echinocțiul de primăvară. 
  2. Ouăle sunt simbolul fertilității și renașterii și au fost folosite ca monedă de schimb încă din perioada antică.
  3. Denumirea de Easter vine de la Eostre(Ostara în germană) - zeița estului și a zorilor.
  4. Cozonacul provine de la chiflele cu semn de cruce care erau coapte în onoarea lui Eostre. Creștinii au adoptat tradiția, și astăzi pe cozonac/pască avem simbolul unei cruci.
  5. Iepurașul de Paște este asociat cu fertilitatea primăverii. Acesta își poate urmări originile în Germania, unde a fost văzut ca un ”Moș Crăciun” care livrează dulciuri pentru copii. Copii făceau cuiburi în care iepurașul să lase dulciurile, și astfel a apărut coșul tradițional de Paște.
  6. Ouăle au fost odată utilizate ca certificate de naștere. Acestea erau vopsite cu numele și data nașterii unei persoane și erau acceptate legal de instanțele respective.
  7. Găsirea unui ou cu două gălbenușuri de Paște este considerat un semn de noroc.
  8. Americanii cumpără peste 700 de milioane de bomboane marshmallow în formă de pui cu această ocazie.
  9. Crinul alb este simbolul sărbătorii pascale deoarece semnifică puritate și este adoptat în mai multe biserici din Europa.
  10. Americanii cheltuiesc 131$, în mediu, în fiecare an de Paște: dulciuri, decor, figurine ciudate, și desigur, ouă din unt de arahide.
  11. Paștele este cea mai veche și cea mai importantă sărbătoare creștină. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu